Skip to main content

B12-VITAMIN ANKERMANN® TABLETTA:
HATÉKONY ÉS EGYSZERŰ MÓDJA A B12 VITAMINHIÁNY KEZELÉSÉNEK

A B12 vitaminhiánynak különböző okai lehetnek: hiányos vagy egyoldalú táplálkozás, bizonyos gyógyszerek alkalmazása, gyomor- illetve bélbetegségek, autoimmun betegségek, a szervezet B12 vitamin igényének megemelkedése, de a természetes öregedési folyamat is állhat a háttérben.

A B12 vitaminhiány előfordulásának mértéke eltér az egyes vizsgálatokban, azonban azt egybehangzóan állítják, hogy idősebb populációban jóval gyakrabban fordul elő – elérve, vagy akár meg is haladva a 20%-ot1. A B12 vitamin a szervezet létfontosságú anyagcsere-folyamataiért felelős. A B12 vitaminhiány és az abból adódó, vérképzést és idegrendszert érintő rendellenességek tünetei meglehetősen sokfélék lehetnek, többek között:

 • a fizikai teljesítőképesség csökkenése
 • koncentrálási nehézségek,
 • feledékenység,
 • bizonytalan járás, vagy
 • sápadtság.

Az ok – a B12 vitaminhiány – egyszerűen és megbízhatóan kezelhető a B12-vitamin Ankermann® tablettával.

1Hunt el al. B12 deficiency. British Medical Journal 2014 Sep 4;349:g5226

A B12-VITAMIN ANKERMANN® TABLETTA ELŐNYEI DIÓHÉJBAN

 • az első és egyetlen1, Magyarországon gyógyszerként törzskönyvezett, szájon át bevehető B12 vitamin (cianokobalamin) készítmény, amely nagy dózisban tartalmaz B12 vitamint (1000 mikrogramm hatóanyagot tablettánként)
 • a nagy dózisú B12 vitamint tartalmazó tabletták egyszerűen és megbízhatóan pótolják a fennálló B12 vitaminhiányt
 • enyhíti a B12 vitaminhiányt és az abból adódó, vérképzést és idegrendszert érintő tüneteket, mint a fáradtság, a kimerültség, a feledékenység vagy a koncentrálási nehézség2
 • könnyű bevenni, akár útközben is: a B12-vitamin Ankermann® tablettát egészben, kevés vízzel kell lenyelni – elég csak 1 tabletta reggelenként
 • nagyon jól tolerálható
 • nagy dózisának köszönhetően azok számára is kiváló lehetőséget jelent a B12 vitaminhiány pótlására, akiknek a szervezetében korlátozott a B12 vitamin felszívódása
 • gluténmentes: cöliákiával élők számára is remek választás

1Bevezetése (2019) óta továbbra is az egyetlen, monokomponensű gyógyszerként törzskönyvezett, szájon át bevehető B12 vitamin magas, 1000 µg hatóanyag-tartalommal (forrás: www.ogyei.gov.hu/gyogyszeradatbazis)

2B12-vitamin Ankermann® 1000 mikrogramm bevont tabletta alkalmazási előírás

PASSZÍV FELSZÍVÓDÁS: A NAGY DÓZISÚ B12-VITAMIN ANKERMANN® TOVÁBBI ELŐNYE

Az ételek (például hús, hal vagy tejtermékek) fogyasztásával bevitt B12 vitamin általában kétféleképpen képes felszívódni a szervezetben. A passzív felszívódás mellett, amelynél a B12 vitamin önmagában, energiafelhasználás nélkül jut el rendeltetési helyére a bélsejteken keresztül, a felszívódás aktív, energiafelhasználó módon is végbemegy: a B12 vitamint a gyomorsav elválasztja, majd a B12 vitamin egy, a gyomorban található szállítófehérjéhez, az úgynevezett intrinsic faktorhoz kapcsolódik, amely biztonságosan szállítja el felszívódási helyére, a bélrendszerbe.

Ám ha a táplálkozás révén nem jut elegendő mennyiségű B12 vitamin a szervezetbe, vagy az intrinsic faktor nem megfelelő mértékben áll rendelkezésre, akkor hiányállapot alakul ki, és ez esetben a passzív felszívódási mód jut elsődleges szerephez. Passzív diffúziónál a B12 vitamin az intrinsic faktortól teljesen függetlenül szívódik fel a szervezetben. Minél több B12 vitamin jut a szervezetbe, annál nagyobb része szívódik fel passzív módon. Ha tehát a B12 vitamin olyan nagy dózisban jut a szervezetbe, mint a B12 vitamin Ankermann® tablettával, akkor olyan sok B12 vitamin kerül az emésztőrendszerbe, hogy – egyszerűen, – mindenfajta energiafelhasználás nélkül hasznosul a bélrendszerben.

Egy tanulmány szerint csak napi 600 mikrogramm vagy annál nagyobb mennyiségű B12 vitamin képes hatékonyan pótolni a B12 vitaminhiányt1. A B12-vitamin Ankermann® az egyetlen nagy dózisú, gyógyszerként törzskönyvezett, szájon át alkalmazható B12-készítmény, amely tablettánként 1000 mikrogramm B12 vitamint tartalmaz. A B12-vitamin Ankermann® tablettával:

 • a B12 vitamin jelentős, passzív felszívódása megy végbe a bélnyálkahártyán keresztül;
 • a B12 vitamin az intrinsic faktor hiánya esetén is képes hasznosulni, vagyis abban az esetben is, amikor az aktív felszívódás korlátozott

A B12-vitamin Ankermann® tehát képes biztosítani a megfelelő mennyiségű B12 vitamint, függetlenül attól, hogy a szervezetében van-e elegendő és megfelelően működő B12 szállítófehérje vagy sem.

1Eussen et al. Oral cyanocobalamin supplementation in older people with vitamin B12 deficiency: a dose finding trial. Arch Intern Med 2005;165:1167-1172. Ebben a vizsgálatban nem B12-vitamin Ankermann® tablettát alkalmaztak

B12-VITAMIN ANKERMANN® TABLETTA:
EGYSZERŰ ÉS KÉNYELMES

Naponta elegendő mindösssze egy darab B12-vitamin Ankermann® tablettát bevennie kevés folyadékkal – lehetőség szerint reggel, éhgyomorra. A terápia – a mellékhatások tekintetében – jól tolerálható. A B12 vitamin hatóanyag (idegen szóval cianokobalamin) tablettánkénti nagy dózisának köszönhetően a B12-vitamin Ankermann® felszívódási zavarok esetén is hatékony. Válassza a B12-vitamin Ankermann® tablettát az egyszerű és hatékony B12 vitamin pótlásra!

A B12-vitamin Ankermann® tabletta recept nélkül kapható  a patikákban – akár online is. További információkért kérjük, olvassal el a B12-vitamin Ankermann® tabletta betegtájékoztatóját!

A B12-vitamin Ankermann® tabletta 50 és 100 szemes kiszerelésben kapható.

B12-VITAMIN ANKERMANN®

Hatékony és egyszerű terápia:

B12 vitaminhiány esetén bízza magát a B12-vitamin Ankermann® tablettára,
a nagy dózisú gyógyszerre!
 

B12-vitamin Ankermann® tabletta vásárlása